Udvalgt fra inspirationssporet
- fra inspirationskataloget Mad i alle fag.
Opgaven tog udgangspunkt i Lars Qvortrups vidensformer. Han mener, at vi tænker i viden i 3. ordner, hvor viden af 3. orden er kreativitet.
Vi fik fire lasagneplader og 30 minutter til at opfinde en ret. Rammen gjorde det ikke muligt at lave det åbenlyse - en lasagne. I stedet kreerede vi en ”toast” med ost og skinke mellem to kogte lasagneplader - denne blev efterfølgende stegt i smør. Til dessert: lasagneplader i vaniljeskyr.
Opgaven viste, hvordan rammen har stor betydning for at tænke kreativt.
Idræt
Vi skulle lave en velsmagende salat, der indeholdte elementer med alle grundsmage og forskellige teksturer. Her ses en kålsalat med chimichurridressing og sprøde jordskokkechips.
Samfundsfag
Vi skulle lave et stykke aktivistisk smørrebrød, der kommunikerede noget vi var utilfredse med ift. skolen. Her ses to madder, der symboliserer, hvordan en elev, der umiddelbart passer dårligt ind i ét klassefællesskab, kan trives i og komplimentere et andet klassefællesskab.