
Det fysiske læringsmiljø og måden, skolen er indrettet, har stor betydning for undervisning og læring.
Skolens læringsrum – både dem indenfor og udenfor, dem, der er fælles for alle, og dem, der er målrettet bestemte fag, særlige handlinger, elev- eller personalegrupper – understøtter skolens læringssyn og dermed skolens praksisser for undervisning.
Gode omgivelser kan styrke undervisningen, men dét alene ikke skaber bedre læring. Der skal være en sammenhæng mellem rammerne og de undervisningsmetoder, skolen ønsker at bruge. Det vigtigste er, hvordan rummene faktisk bliver brugt.
Rum for udvikling – i samarbejde med CFU
Samarbejde er nødvendigt for at skabe gode læringsmiljøer. Ledere, lærere, elever og andre relevante involverede skal sammen finde ud af, hvordan indretningen bedst understøtter undervisningen.
Hos CFU Absalon har vi stærke, faglige kompetencer inden for rum, materialitet og indretning. Vi kan bidrage med faglig viden, facilitering og redskaber til at understøtte jeres didaktiske og pædagogiske undersøgelser af og drøftelser om skolens rum, materialiteter og indretning.

Rum for udvikling
Vi tilbyder alt fra vidensoplæg, gratis fagteammøde, faglig sparring, workshops og kulturundersøgelser til længerevarende kompetenceudviklingsforløb.
Folkeskolens kvalitetsprogram: Bedre faglokaler i folkeskolen
Der er afsat 2,6 milliarder kroner til bedre faglokaler i folkeskolen, som ansporer til leg og bevægelse samt mere varieret og praktisk undervisning.

Eksempler på cases
Læs om nogle af de opgaver, hvor vi har samarbejdet med skoler og kommuner om fysiske læringsmiljøer.

Kontakt din CFU-konsulent
Kontakt Rikke Egeberg, CFU-konsulent og cand.pæd. i didaktik, materiel kultur, for at få en snak om mulighederne eller for at booke et gratis fagteammøde.