Rum for udvikling - i samarbejde med CFU

Ønsker I øget faglig viden om det at arbejde med rum, indretning og materialiteter som en del af jeres pædagogisk-didaktiske udvikling på skolen?
Vi tilbyder alt fra vidensoplæg, gratis fagteammøde, faglig sparring, workshops og kulturundersøgelser til længerevarende kompetenceudviklingsforløb.
Vi tager altid afsæt i jeres skoles/kommunes særlige fokus i et samarbejde med jer.
Se eksempler på forløb
Hent inspiration herunder til kurser, forløb og oplæg m.m. om rum, materialitet og pædagogik. Kontakt os for at høre nærmere.
Skab et fælles sprog om rum og pædagogik
Temadag eller længere forløb på skolen, hvor I som samlet personalegruppe (og evt. elevgruppe) får et fælles sprog for at tale om indretning og valg af læremidler og læringsrum i forhold til det, I ønsker, der skal ske i undervisningen.
Konkret kan I arbejde i årgangs- eller fagteam (og evt. elevråd, ledelse og skolebestyrelse), og forløbet tilrettelægger vi sammen ud fra jeres skoles konkrete praksis og behov.
Læringsrum som didaktisk medspiller: Hvordan skaber vi bedre undervisningsmiljøer?
Undersøgelse af, hvordan skolens fysiske og sociale rammer understøtter eller begrænser læringsaktiviteter. Det gør vi ved sammen at undersøge og forstå de eksisterende læringsmiljøer på jeres skole.
Konkret får I redskaber til at undersøge de fysiske læringsmiljøer og vi laver praktiske øvelser i at reorganisere klasselokaler og faglokaler for at støtte varierede læringsformer.
Fra struktur til kultur: Når skolens organisering møder hverdagspraksis
Oplæg om, hvordan skolens organisatoriske rammer påvirker lærernes undervisning og elevernes læring. Herunder redskaber til analyse af de skjulte strukturer, der former skolens praksis - fx indretninger, læremidler, skemaer, fysiske placeringer, elev- og lærerbevægelser.
Oplægget kan munde ud i et strategiarbejde til at omforme skolens fysiske og organisatoriske landskab for at understøtte læring.
Fra stillesiddende til kropslig læring: Materialitet og bevægelse i undervisningen
Hvordan skaber vi undervisning, hvor kroppen er en aktiv medspiller? Med afsæt i et oplæg om embodied cognition og kroppens betydning for læring arbejder vi i workshop med konkrete metoder til at integrere bevægelse og materialitet i fagene.
Book et gratis fagteammøde med din CFU-konsulent
Få indblik i CFU's læremidler og inspiration til din undervisning med et gratis fagteammøde.
Et fagteammøde varer max. 2 timer og indeholder et kort oplæg fra CFU-konsulenten og derefter en fælles drøftelse af læremidler og deres anvendelse i undervisningen.
Vi tager udgangspunkt i jeres ønsker, når vi planlægger et fagteammøde - fx "Sidste nye romaner til udskolingen" eller "Skriftlighed og digitale ressourcer i tysk".
Kontakt din konsulent for at høre nærmere om et fagteammøde, der tilgodeser jeres spørgsmål og dagligdag.
OBS: Fagteammøder er gratis, når de holdes hos Professionshøjskolen Absalon. Hvis I gerne vil holde fagteammødet på jeres skole, koster det et mindre beløb. Kontakt os for at høre nærmere.
