Gå til hovedindhold

Læremidler til makerspace

Billede af 3D printere og filament.

Læremidler

CFU Absalon udlåner en masse forskellige læremidler til brug i makerspace. På fanerne herunder kan du et udpluk af de materialer, som kan lånes.

Læremidler til udlån

3D printer

Med 3D print får eleverne mulighed at prøve kræfter med en af de digitale teknologier, der er helt oppe i tiden og som virkeligt lægger op til at eleverne arbejder med innovative processer og design.

Arbejde med 3D print lægger op til undersøgende og legende læring. Der kan arbejdes fra idé til design og over til printet prototype, og dermed komme igennem alle faser i en designproces. 3D print giver mening i matematik, natur & teknologi, billedkunst og håndværk og design. 

Maskinen kan lånes til din skole på mitCFU: Klik her. 

Hvis du vil booke makerspaceudstyr. Så klik her.

En 3D printer i mærket Creality Ender 3

Scan'N Cut Folieskærer

Scan'n Cut er en kombineret skæremaskine og skanner til brug for arbejde med digital fabrikation i skolen.

Maskinen kan anvendes, når eleverne skal arbejde med kunst, indretning, dekoration og udsmykning fx. i billedkunst og håndværk og design. Maskinen kan bruges til at skære i et væld af forskellige materialer, som f.eks. karton, papir, læder, strygestof, krympeplast, filt, skiltefolie og meget andet.

Maskinen kan lånes til din skole på mitCFU. Klik her. 

Hvis du vil booke mere makerspaceudstyr. Så klik her.

En Scan'n Cut

Lasercutter

En lasercutter er en maskine, som kan skære med lys i materialer som træ, plast, pap og meget andet. Med lasercutteren kan eleverne skære prototyper og det endelige produkt meget hurtigt. Lasercutteren giver mange muligheder for at være innovativ og entreprenant i mange af skolens fag som f.eks. håndværk og design, billedkunst, naturfagene og matematik. 

Maskinen kan lånes til din skole på mitCFU. Klik her. 

Hvis du vil booke mere makerspaceudstyr. Så klik her.

En lasercutter

LEGO Spike Prime - klassesæt med 13 æsker

LEGO Spike Prime er programmerbare LEGO robotter til undervisning i STEAM-fagene for elever på 4.-9. klassetrin. Sættet indeholder LEGO byggedele, letbetjent hardware og et intuitivt ikonbaseret programmeringssprog, med træk-og-slip-funktion, som bygger på Scratch. LEGO Spike Prime kan både benyttes sammen med LEGOs software eller med Scratch. Find lektionsplaner mm. under links nedenfor, og se link til robotnørderiet, for yderligere vejledning og inspiration til at bruge LEGO Spike Prime.

Sættet kan bookes på mit CFU: Klik her.  

Hvis du vil booke makerspaceudstyr. Så klik her.

LEGO Spike Prime