Kurser og konferencer
Konferencer
Matematikvejlederdag 2024
Matematikvejlederdagen i Region Sjælland finder sted d. 29. oktober 2024.
Danmarks Matematikvejleder Netværk (DMN) inviterer til en inspirerende dag med input til matematikundervisningen og vejlederfunktionen.
Se programmet og tilmeld dig her på hjemmesiden.
Matematik i marts 2025
Matematik i marts finder sted d. 27. marts 2025.
Den traditionsrige matematikkonference byder på spændende keynotes og workshops, udstilling af aktuelle læremidler til matematik og mulighed for at netværke med kollegaer.
Hold øje med programmet her på hjemmesiden og i vores nyhedsmail, som du kan tilmelde dig her.
Skræddersy et kursusforløb til din skole eller kommune
Vi tilrettelægger gerne et rekvireret kursus- eller skoleudviklingsforløb, som tager udgangspunkt i jeres behov.
Eksempler på forløb:
-
På hvert trin har vi i matematik forløb, hvor eleverne skal lære områder i faget der inviterer til en grundsamling af aktiviteter og særligt velegnede konkreter. Få sparring og organiser samlingen med forløbskasser til undervisningen.
Med udgangspunkt i Pernille Pinds bog “Åben og undersøgende matematik” udvælger eller opbygger vi forskellige opgavetyper, der ved hjælp af en undersøgende tilgang til faget kan bidrage til fagets alsidighed eller til dannelse i matematik.
-
Sparring og forslag til fagligt indhold for elevernes første skoleår. Hvordan kan vi prøve at sikre eleverne mod at blive matematikforskrækkede? Hvordan kan vi arbejde på, at eleverne opnår en sikker forståelse af tal og antal? Eller figurer og mønstre? - og hvilke ord er det en god idé at indføre?
-
Hvad er strategier? Og hvordan kan vi vise eleverne forskellige repræsentationer og give dem fiduser, lytte til deres aktuelle faglige ståsted og stille dem opgaver, der fremmer deres nysgerrighed og styrker deres sans for problemløsning?
Kompetencerne i klassen - hvordan kan vi inddrage eleverne, så matematikundervisningen fortsat udvikler sig i retning af opmærksomhed på, hvilke kompetencer der indgår, når matematiske spørgsmål skal besvares?
Book et gratis fagteammøde med din CFU-konsulent
Få indblik i CFU's læremidler og inspiration til din undervisning med et gratis fagteammøde.
Et fagteammøde varer max. 2 timer og indeholder et kort oplæg fra CFU-konsulenten og derefter en fælles drøftelse af læremidler og deres anvendelse i undervisningen.
Vi tager udgangspunkt i jeres ønsker, når vi planlægger et fagteammøde - fx "Sidste nye romaner til udskolingen" eller "Skriftlighed og digitale ressourcer i tysk".
Kontakt din konsulent for at høre nærmere om et fagteammøde, der tilgodeser jeres spørgsmål og dagligdag.
OBS: Fagteammøder er gratis, når de holdes hos Professionshøjskolen Absalon. Hvis I gerne vil holde fagteammødet på jeres skole, koster det et mindre beløb. Kontakt os for at høre nærmere.