Gå til hovedindhold

At begå sig

På denne side kan du få viden om og inspiration til undervisning i at udviklingen af kompentencer til at kunne begå sig i den digitale verden.

 

Dataforståelse.dk

På hjemmesiden dataforståelse.dk finder du både viden, inspiration og undervisningsmaterialer. Du finder bl.a materialerne "Datafisk", "Hvad er data" og "Smarthouse".

Center for undervisningsmidler har sammen med LB Forsikring og dataetisk ekspert Pernille Tranberg, udviklet materialer og undervisningsforløb målrettet lærere i 5.-10. klasse, som ønsker at få ideer, redskaber og viden til undervisning i dataforståelse. 

Se mere på dataforståelse.dk

Vil du blive klogere på, hvordan du underviser dine elever i forståelse af data og brug af data på sociale medier og apps?

Cybermissionen

Cybermissionen afholdes af Styrelsen for It og Læring og afholdes på ny i anden halvdel af 2023.

Cybermissionen er en årlig tilbagevendende national konkurrence for landets mellemtrins- og udskolingselever. I forløbet, bestående af 15-20 lektioner, vil eleverne opnå viden om aktuelle og relaterbare udfordringer i forbindelse med sikkerhed indenfor IT, såsom passwordhåndtering, digitalt bedrageri, digitale fodspor, grooming og andre faldgruber.

Se mere på Cybermissionens hjemmeside

Book et gratis fagteammøde med din CFU-konsulent

Få indblik i CFU's læremidler og inspiration til din undervisning med et gratis fagteammøde. 

Et fagteammøde varer max. 2 timer og indeholder et kort oplæg fra CFU-konsulenten og derefter en fælles drøftelse af læremidler og deres anvendelse i undervisningen.

Vi tager udgangspunkt i jeres ønsker, når vi planlægger et fagteammøde - fx "Sidste nye romaner til udskolingen" eller "Skriftlighed og digitale ressourcer i tysk". 

Kontakt din konsulent for at høre nærmere om et fagteammøde, der tilgodeser jeres spørgsmål og dagligdag. 

OBS: Fagteammøder er gratis, når de holdes hos Professionshøjskolen Absalon. Hvis I gerne vil holde fagteammødet på jeres skole, koster det et mindre beløb. Kontakt os for at høre nærmere.