Medier for alle
Mangler du et billede eller en lydfil, som du er sikker på, at du må bruge?
Af Kristian Hjuler, pædagogisk konsulent, krnh@pha.dk
Foto af John Schnobrich hentet på Unsplash
Har du også prøvet at stå i undervisningen og været i tvivl, om du egentlig måtte bruge billedet fra internettet i din PowerPoint, om eleverne måtte bruge deres valgte musik i filmprojektet – eller bare manglet inspiration til at bruge flere multimodale elementer i din undervisning, så har du en oplagt grund til at besøge hjemmesiden medierforalle.dk.
Medierforalle.dk er en hjemmeside, som har samlet og beskrevet en lang række åbne og frie online ressourcer som billeder, video, musik, bøger, grafik, 3D-print og meget andet. Ressourcerne er nemt og overskueligt inddelt i kategorier, men man kan også tilgå dem efter sværhedsgrad, emne eller fag. Ved alle ressourcerne bliver du og dine elever udførligt guidet igennem fordelene ved ressourcen, hvad den fagligt er velegnet til, og hvordan du evt. siger tak for brugen af mediet, som fx under billedet herover.
Hjemmesiden kræver hverken login eller abonnement og er kort sagt åben og fri, som ressourcerne den beskriver. Bag siden står Peter Leth, der måske er mest kendt for sin tid som stemmen på SkoleTubes videovejledninger. Han har nu stiftet foreningen OpenDenmark og valgt at lægge sine kræfter i at gøre viden om åbne ressourcer på nettet mere udbredt.
Peter Leth
Vi tænker, at medierforalle.dk er oplagt at tænke ind, når der er brug for et billede, noget musik eller en bid lyd i undervisningen, men i lige så stor grad også når eleverne skal være kreativt skabende og bruge medierne som elementer i deres egne produktioner.
Du kan høre meget mere om medierforalle.dk i vores podcast Praksis. Du finder den her og i din foretrukne podcast-app.
Medierforalle.dk har også en Facebook-side, som man kan følge, stille spørgsmål og få nyheder igennem. Du kan finde siden her.
Vil du have mere faglig inspiration?
Denne artikel er også udgivet i vores kursusmagasin Praksis.
I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer.