Gå til hovedindhold

Læremidler til idrætsfaget

Forbered din idrætsundervisning ved at booke en masse forskelligt idrætsudstyr, der hjælper med at give eleverne viden og færdigheder - her er et par eksempler.

Af Mikkel Rygaard Pedersen, pædagogisk konsulent for idræt, CFU Absalon

Materialet Blazepod, som du kan låne på mitCFU.dk

Et nyt materiale, vi har fået i vores Udlånssamling, er Blazepod.

Med Blazepods har du uendelige træningsmuligheder ofte med fokus på reaktionstræning, konditionstræning eller styrketræning. Du kan koble dem til forskellige læringsmål, hvor eleverne kan gøre erfaringer, træne og gennem undervisningen få viden om kroppen, eksempelvis om motorisk træning, reaktionstræning og viden om centralnervesystemet (CNS) for at kunne øge reaktionsevnen og præcision. De kan anvendes i specifikke træningssituationer til en enkelt idræt eller til generel grundtræning, evt. inddrages som en station i stationsarbejde.

Et idrætstema kan være amerikanske idrætsgrene, hvor man i et forløb lærer at arbejde med teknik og taktik i forholdsvist mindre kendte idrætsgrene i Danmark. Her kunne man lave et forløb med materialesættet Baseball-kasse, Frisbee-kasse til ultimate, hvor man kan arbejde med fair play og at være spilbare, samt Flagfootball, hvor det bl.a. er strategi og taktikken om angrebs- og forsvarslinjer, der er i fokus.

Med disse sæt kan I arbejde med amerikansk idrætskultur som tema og derigennem arbejde med læringsmålene “Idræt og kultur” og “Boldbasis og boldspil”, hvor indholdsområder bl.a. kan bestå af fair play, spilbarhed, tekniske færdigheder ved kast og ved at gribe bl.a. i fart, samarbejde om spilstrategier mv. Hertil kan I bl.a. benytte en app med spilbaner til boldspil, hvor man kan flytte markører/spilmønstre mv., som man kender fra de fysiske tavler fra timeouts i fx håndbold, hvor træneren viser de næste spil både i angreb og i forsvar.

Dine bookede CFU-materialer bliver bragt til og hentet fra din skole til den periode, du har booket materialet - og det er gratis.

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i vores kursusmagasin Praksis. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Læs med her.