Hvor finder vi CFU? Hvad er det egentlig, vi kan bruge CFU til?
Det helt centrale fokus i CFU er læremidler og deres anvendelse i undervisningen.
Af Elsebeth Sørensen, CFU-leder
CFU’s kerneopgave er at udlåne læremidler og tilbyde vejledning i brugen af dem. Du låner læremidlerne via læremiddelportalen mitCFU.dk, og læremidlerne bliver kørt til din skole med CFU-bilen. Læremidlerne er udvalgt og sammensat af de pædagogiske konsulenter, og mange af læremidlerne på mitCFU.dk har pædagogiske vejledninger, der giver inspiration til, hvordan du kan arbejde med læremidlet i undervisningen. Læremidlerne er analoge, digitale og artefakter. Massevis af tv-udsendelser, film og e-bøger, og vi er glade for, at rekordmange undervisere har brugt tv-udsendelser, film og e-bøger i nedlukningsperioderne.
Vores opgave er også at udbyde faglige og pædagogiske kurser og temadage. Midtersiderne i Praksis har kurser – desuden sender vi foldere ud til skolerne, når en spændende konference er på vej. Vi afholder mange konferencer, som alle har læremidler på dagsordenen, og en eller flere af vores fagkonsulenter er til stede på konferencen, klar til praktisk problemløsning og faglig sparring. På vores hjemmeside kan du altid finde en opdateret udgave af de kurser, vi udbyder. Vi laver rigtigt mange rekvirerede kurser og fagteammøder på skolerne, hvor kurser og oplæg tilpasses jeres ønsker og behov. Vi arbejder ligeledes på et format, hvor vi kan udbyde en buket af kurser virtuelt til skoler og kommuner.
Hvem kan jeg få faglig sparring af til min undervisning? Vi har fagkonsulenter til næsten alle fag i folkeskolen. Du finder alle konsulenterne på de sidste tre sider i Praksis. Du kan således kontakte konsulenten og få sparring på mail, eller du kan aftale et møde med konsulenten på et af vores campusser - tag gerne dit team med. I kan også mødes virtuelt eller på din skole.
Du møder CFU på hjemmesiden med fagsider, hvor de respektive fagkonsulenter har lagt mange læremidler og idéer til din undervisning.
Vi er glade for at kunne møde dig på et af vores campusser igen. I Slagelse har Absalon bygget et nyt spændende og flot campus lige ved stationen. CFU har et ressourcecenter i det nye campus, hvor du er velkommen til at komme forbi, og det er en god idé at lave en aftale med en af konsulenterne om at mødes. I Roskilde har vi et lignende ressourcecenter, og så har vi selvfølgelig Informationssamlingen i Vordingborg, hvor der også er mulighed for at se et eksempel på indretning af et læringscenter og mødes med konsulenter.
CFU deltager i mange projekter, som har til formål at udvikle nye veje ind i undervisningen. Praktikernetværk om teknologiforståelse, der er et netværk for skoler, der er nysgerrige på teknologiforståelse, ønsker at igangsætte en indsats eller allerede er i gang og ønsker at fokusere indsatsen og være en del af et netværk. Vi står for kompetenceforløb i kommunale makerspaceprojekter i samarbejde med kommunerne. Distance Learning through Play, DLtP – som navnet antyder, er det et online undervisningsforløb, hvor den legende tilgang er central.
Desuden deltager CFU Absalon i mange andre faglige forløb, som tager deres udspring i fagene.
Vi holder åbent hus i Vordingborg før sommerferien, hvor du kan møde konsulenter og få hjælp til booking af læremidler. Vi laver også et virtuelt åbent hus, som vi gjorde sidste år med stor succes. Nærmere info kommer på Facebook, på vores hjemmeside og i vores nyhedsmail, som du kan tilmelde dig på vores hjemmeside.
Vil du have mere faglig inspiration?
Denne artikel er også udgivet i vores kursusmagasin Praksis.
I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer.
Denne artikel er udgivet i Praksis 6, 2021.