Algoritmisk kunst
Om projektet
Algoritmisk kunst er et udviklingsprojekt, som undersøger tværfagligt samarbejde mellem billedkunst, matematik og teknologiforståelse. Projektet er støttet af A.P. Møllers folkeskoledonation og løber fra 2023 - 2025.
Projektet er udarbejdet af CFU, EVU og forskning ved Professionshøjskolen Absalon i samarbejde med DPU, Aarhus Universitet og Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet.
Formålet med projektet er at give lærere viden om og kompetencer til at undervise tværfagligt med og om digital teknologi i skolen gennem et fokus på eksemplarisk samarbejde mellem billedkunst, matematik og teknologiforståelse om algoritmisk kunst.
Målet er, at lærerne efter deltagelse i kompetenceudviklingsforløbet kan skabe muligheder for, at eleverne kan eksperimentere med komplekse matematiske begreber og et nyt æstetisk formsprog gennem udviklingen af digitale billeder baseret på sådanne algoritmer.
Afsluttende konference
D. 3. juni afholder vi en afsluttende konference, hvor du får mulighed for at møde deltagende skoler og høre meget mere om, hvad vi har gjort og lært i projektet. Du kan læse mere og tilmelde dig her:

Udvalgte kompetenceområder, som projektet arbejder med i de tre fag.
Vil du bare vide mere om og følge med i projektet, kan du:
- Følge projektet på instagram her:
https://www.instagram.com/algoritmiskkunst/
- Finde elevsitet her:
https://www.algoritmisk-kunst.dk/
- Høre podcastepisode fra ”Praksis” her (episode om "Algoritmisk kunst" udkommer i maj):
https://cfu.phabsalon.dk/om-cfu/laes-og-lyt-til-praksis/podcasten-praksis
- Kontakte Eva Petropouleas på evch@pha.dk for sparring om, hvordan du kan arbejde med algoritmisk kunst med dine elever.

Artikel fra magasinet Praksis:
Algoritmisk kunst
Et udviklingsprojekt, som undersøger tværfagligt samarbejde mellem billedkunst, matematik og teknologiforståelse.
Af Eva Petropouleas, pædagogisk konsulent for teknologiforståelse, CFU Absalon.