Inspirationskatalog: Mad i alle fag
Kan man lære engelske gloser ved at lave mad med en engelsk opskrift? Kan man lære om de tre flytningsformer i matematik ved at bage en kage? Ja! Mad kan være et fantastisk læremiddel i alle skolens fag.
Fra forløbet "Mal med mad - spiselig kunst"
Mad kan være et læremiddel ligesom film, bøger og musik – det skal blot sættes i den rigtige didaktiske kontekst. Det har lærerstuderende på Professionshøjskolen Absalon arbejdet med i valgfaget ’Mad i alle fag’.
De studerende har udviklet en lang række undervisningsforløb, som nu er samlet i et inspirationskatalog – fyldt med konkrete forslag til, hvordan mad kan inddrages i forskellige fag.
Gå fx på opdagelse i historie med den spiselige tidslinje, patchwork din egen kage i matematik eller mal med mad i billedkunst.
Når man inddrager mad i fagene, får eleverne udnyttet kroppen, sanserne og hænderne i deres læreproces. De arbejder praksisfagligt og får flere perspektiver på deres faglighed.
De får lov at smage på deres læreproces – en proces, der naturligt giver plads til evaluering i deres faglige fællesskab.
Fra forløbet "Fladbrødets historie - fra vikingetid til nu"
Forløbene i 'Mad i alle fag'
I inspirationskataloget finder du disse gratis forløb:
- Historie: Den spiselige tidslinje
- Idræt: Madvalgs betydning for levevilkår
- Historie: Til middag i 1700-tallet
- Billedkunst: Mal med mad - spiselig kunst
- Dansk: Reklame til Street Food Festival
- Matematik: Patchwork din egen kage
- Kristendomskundskab: Mad og traditioner
- Engelsk: Scones - lær om britisk kultur
- Idræt: Balance mellem forbrænding og kalorieindtag
- Historie: Fladbrødets historie - fra vikingetid til nu
- Samt udvalgte fotos fra inspirationssporet i valgfaget ’Mad i alle fag’.