Gå til hovedindhold

Inspirationskatalog: Mad i alle fag

Kan man lære engelske gloser ved at lave mad med en engelsk opskrift? Kan man lære om de tre flytningsformer i matematik ved at bage en kage? Ja! Mad kan være et fantastisk læremiddel i alle skolens fag.

Fra forløbet "Mal med mad - spiselig kunst"

Mad kan være et læremiddel ligesom film, bøger og musik – det skal blot sættes i den rigtige didaktiske kontekst. Det har lærerstuderende på Professionshøjskolen Absalon arbejdet med i valgfaget ’Mad i alle fag’. 

De studerende har udviklet en lang række undervisningsforløb, som nu er samlet i et inspirationskatalog – fyldt med konkrete forslag til, hvordan mad kan inddrages i forskellige fag. 

Gå fx på opdagelse i historie med den spiselige tidslinje, patchwork din egen kage i matematik eller mal med mad i billedkunst. 

”Målet er, at eleverne kan omdanne deres viden om de tre flytningsformer ved brug af det funktionelle læremiddel kage.”
- Karen og Simone fra forløbet ”Patchwork din egen kage”

Når man inddrager mad i fagene, får eleverne udnyttet kroppen, sanserne og hænderne i deres læreproces. De arbejder praksisfagligt og får flere perspektiver på deres faglighed.

De får lov at smage på deres læreproces – en proces, der naturligt giver plads til evaluering i deres faglige fællesskab.

Fra forløbet "Fladbrødets historie - fra vikingetid til nu"

Forløbene i 'Mad i alle fag'

I inspirationskataloget finder du disse gratis forløb: 

  • Historie: Den spiselige tidslinje
  • Idræt: Madvalgs betydning for levevilkår
  • Historie: Til middag i 1700-tallet
  • Billedkunst: Mal med mad - spiselig kunst
  • Dansk: Reklame til Street Food Festival 
  • Matematik: Patchwork din egen kage 
  • Kristendomskundskab: Mad og traditioner 
  • Engelsk: Scones - lær om britisk kultur 
  • Idræt: Balance mellem forbrænding og kalorieindtag 
  • Historie: Fladbrødets historie - fra vikingetid til nu 
  • Samt udvalgte fotos fra inspirationssporet i valgfaget ’Mad i alle fag’.