E-bogsanbefalinger fra danskkonsulenten
Udover en æstetisk og multimodal oplevelse er der mange fordele ved at arbejde med e-bøger i undervisningen. Danskkonsulenten anbefaler et par titler.
Af Mette Bechmann Westergaard, danskkonsulent på CFU Absalon.
Udover en æstetisk og multimodal oplevelse er der mange fordele ved at arbejde med e-bøger i undervisningen. Bl.a. kan du låne uden leveringstid, ingen bortkomne bøger, låne et eksemplar til gennemsyn og forarbejde og arbejde med overlays på dine ebøger.
Et overlay er en hjælp til dig, der har brug for idéer eller vil spare tid, når du skal forberede litteraturforløb i dansk. Overlayet fungerer som et didaktisk lag oven på e-bogen med fx spørgsmål eller kommentarer.
CFU's danskkonsulenter har udarbejdet overlays til en række e-bøger. Disse overlays er målrettet eleverne og kan indeholde spørgsmål, billeder, videoer, quizzer, links m.m. – direkte i teksten. Til e-bøger med overlay findes også en pædagogisk vejledning, som forklarer, hvordan du anvender overlayet i undervisningen.
Du kan finde alle e-bøger med CFU-overlay ved at skrive ordet ‘overlay’ i søgefeltet. Du kan også udarbejde dine egne overlays til e-bøger.
For mere inspiration - kontakt mig på mewe@pha.dk.
Jeg vil anbefale følgende to e-bøger og sende disse ord med på vejen:
Skam 2: Noora - råmanus
Af Julie Andem.
Nu kan I i udskolingen læse råmanuskriptet til den populære anden sæson af Skam (Noora) som e-bog. Læs f.eks. udvalgte scener i manuskriptet og sammenlign med de endelige scener i tv-serien, der kan streames på mitCFU.dk.
Historien om Ib Madsen
Af Mette E. Neerlin.
Oplev den fantastiske e-billedbog på storskærm sammen med dine mellemtrinselever. Historien om Ib Madsen er en kontrapunktisk billedbog, hvor teksten fortæller én historie og billederne en helt anden.
Vil du have mere faglig inspiration?
Denne artikel er også udgivet i vores kursusmagasin Praksis.
I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer.
Denne artikel er udgivet i Praksis 4, 2020.