Gå til hovedindhold

E-bogsanbefalinger

I klasseværelset eller i virtuel undervisning - e-bogen er kommet for at blive. CFU-konsulenterne anbefaler tre titler til hhv. dansk, engelsk og sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

Det sner med fjer

Fag: Dansk, 3.-6. klasse

Det sner med fjer af Karen Filtskov.

Flotte finurlige farverige formfulde fantasifulde fuglefigurdigte! 32 forskellige fugle er portrætteret med og i ord. Med denne e-bog på smartboardet kommer de finurlige formdigte til sin ret. Klassen kan komme med fakta om de fugle, de kender, og gå på opdagelse i teksten og se, om det er kommet med. Ved hjælp af ordskyprogrammer kan eleverne selv lave figurdigte i andre kategorier eller prøve sig frem med deres egen håndskrift og tusser. Karen Filtskovs bog Det sner med fjer er inspiration til at arbejde med lyrik og fakta på en utraditionel måde.

Muzzy at the Seaside

Engelskfaget har enkelte e-bøger fra 1.-5. klasse, som er hele serier. Her skal anbefales de 12 Muzzy Readers, som på mellemtrinnet kan læses selvstændigt eller som fælles oplevelse på storskærmen. Muzzy-universet er ikke nyt, men har fået en grundig opdatering, så film og bøger fremstår meget mere up-to-date. Alle elever kan nok relatere til en familietur til stranden en sommerdag, hvor solen skinner, og hvor man kan bade og spise is. I denne version er det pigen Sylvias kongelige familie, gartneren Bob og det søde monster Muzzy, der tager afsted. Den kluntede Corvax, der altid vil ødelægge en rar stund, snupper Muzzys rumskib og følger efter. Men selvfølgelig går det galt for ham, og han må bøde for sin dumhed.

Autentisk oplæsning i forskellige stemmer er afgjort et plus, ligesom eleverne kan følge de highlightede engelske ord og få en positiv læseoplevelse. Masser af billeder fra det kendte univers støtter læsningen. Så det er bare med at begynde fra en ende af…

Køn

Flere af de nyeste e-bøger er fagbøger, som tager emner op, du kan arbejde med på tværs af fag i udskolingen, fx rusmidler, seksualitet og køn. Fagbogen Køn handler om det biologiske køn, men også om hvem vi er indeni. Bogen giver et overblik over de mange forskellige måder at tale om og opfatte køn på. Faglige begreber og teorier understøttes af personlige beretninger fra unge og voksne med forskellige køn, fx transpersoner og personer med flydende køn. I dansk kan fagbogen Køn indgå i et forløb sammen med tv-dokumentaren Danmarks yngste Dragqueen, digtsamlingen Kære søster og den helt korte roman Sådan er jeg bare. Alle læremidler kan bookes på mitCFU.dk.

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i vores kursusmagasin Praksis. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Find Praksis på din skole eller læs med her.