Gå til hovedindhold

E-bogsanbefalinger

I klasseværelset eller i virtuel undervisning - e-bogen er kommet for at blive. Danskkonsulenterne anbefaler tre titler.

Af danskkonsulenterne i CFU

Fem rappe rimfortællinger

Fag: Dansk, 0.-3. klasse

I e-bogen Fem rappe rimfortællinger stifter eleverne bekendtskab med både bandeglade badutter, de to herlige hekse Fikkedik & Falderina og den legendariske Axel, der elsker biler. Der er til e-bogen links til beats og forløbet  'Rim, remser og leg med sproget’, hvor forfatter Marianne Iben Hansen inviterer sig selv ind som digital gæstelærer i din danskundervisning. Sprog og krop er i centrum i dette forløb, der lader eleverne opleve rim, sproglyde og rytmer gennem leg med ord. I forløbet lader Marianne Iben Hansen eleverne gå på opdagelse i og improvisere med både vrøvleord og ord, der betyder noget. Forløbet lægger også op til at improvisere med kropssprog og stemmer. E-bogens fem rimfortællinger er oplagte at inddrage undervejs i forløbet, så eleverne får en bred vifte af Marianne Iben Hansens forfatterskab. Det vil være en fordel også at booke billedbogen Lille frøken Pingelpot til eleverne i forbindelse med gæstelærerforløbet.

Drengen med sølvhjelmen – en illustreret nyklassiker

Fag: Dansk, 5.-7. klasse

En nyklassiker i børnelitteraturen er udkommet i en blæret illustreret udgave. Det drejer sig om Hanne Kvists vidunderlige fortælling om drengen Jon, der får en lillesøster med vinger. Det er mærkeligt og forkert, og ingen vil have hende. Undtagen Jon. Han knuselsker hende, og det er også ham, der giver hende navnet Liv. Forældrene afleverer imidlertid Liv til Børnetjenesten, da hun er fem måneder gammel, og så indledes Jons desperate jagt på at få Liv(et) tilbage. Det er en skøn graphic novel, som inspirerer til samtaler om retten til at være anderledes i en verden, hvor idealet er perfektion. Det nye format med Rasmus Meislers let dystopiske billedunivers er genialt til denne historie og giver en helt ny læseoplevelse.

Bjørnen – en prisvindende billednovelle

Fag: Dansk, 8.-10 klasse

Det er aldrig før sket, at den samme titel både har vundet Kulturministeriets forfatter- og illustratorpris. Ikke desto mindre er det tilfældet for Tina Sakura og Signe Kjærs poetiske billednovelle om pigen Carli, der i begyndelsen af 1.g inviteres til 3.g’ernes puttefest på gymnasiet. Fedt, så er hun en del af den udvalgte flok. Føj, hvor går det helt anderledes end forventet. Bjørnen er en billednovelle om at sætte grænser i en grænseoverskridende og seksualiseret teenagekultur. Sproget er drømmende og lyrisk og tages fint i hånden af Signe Kjærs akvareller. Helheden skal opleves på storskærm.

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i vores kursusmagasin Praksis. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Læs med her.