Gå til hovedindhold

Søg tilskud og tag gratis på kursus

Med tilskud fra Novo Nordisk Fonden kan din skole få fuld dækning af udvalgte kurser inden for matematik, naturfag og teknologi.

Fondens samlede pulje er på op til 20 mio. kr. til efteruddannelsesaktiviteter, som foregår i foråret 2025 samt skoleåret 2025/26. Ansøgningsfristen for at søge tilskud er onsdag den 9. oktober 2024.

> Læs om, hvordan du søger fra efteruddannelsespuljen, på novonordiskfonden.dk.

Du kan deltage på disse kurser hos CFU:

 • Konflikter i verden som scenarie i naturfagsprøven
  Klimakatastrofer, varmerekorder og massiv emigration. Få inspiration til, hvordan geografi kan sætte scenen til et tværfagligt naturfagsforløb som kan bruges til naturfagsprøven.
  12. og 13. januar 2025, Slagelse.
   
 • Overgange fra matematisk opmærksomhed til matematik
  Dette kursus er delt over fem gange. Vi arbejder med, hvordan matematisk opmærksomhed, i børnehaveklassen og matematik i 1.-2. klasse, kan bygge på elevernes forståelse og ad den vej opbygge matematisk viden og sprog om matematik. Vi skal afprøve aktiviteter. Vi skal arbejde med, hvordan teori og praksis behandler den indledende undervisning. Vi skal udarbejde afprøvninger med det formål at understøtte og fremme dialog. Mellem hver kursusgang udvælger du afprøvning med dine elever.
  26. februar 2025, 4. marts 2025, 19. marts 2025, 3. april 2025, 29. april 2025, Slagelse.
   
 • Håndværk og design i indskolingen
  Skal du være den nye indskolingslærer i håndværk og design? Hvis ja, så skal du have inspiration til, hvordan du introducerer et nyt fag for eleverne i 3. klasse. Kurset er en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg og praktisk afprøvning af idéer og refleksion til HD-undervisning i indskolingen. Vi kommer ind på: Elevernes motorik og sikkerhed i værkstedet. Progressionsplan for HD-undervisningen. Eksempler på undervisningsforløb i både hårde og bløde materialer. 
  12. og 13. marts 2025, Vordingborg.
   
 • Ugekursus i STEM-undervisningen
  Vil du blive bedre til at undervise i STEM-fagene (naturvidenskab, teknologi, engineering, matematik) på grundskoleniveau? Dette ugekursus styrker dine færdigheder inden for de naturvidenskabelige, teknologiske og matematiske fag og giver dig erfaring med at udvikle undervisningsmateriale.
  16., 17., 18., 19. og 20. juni 2025, Roskilde.
   
 • Natur/teknologiambassadører i indskolingen
  Få en god start med n/t i skolen. 5 dage fordelt henover året med fokus på de områder som n/t rummer i indskolingen.
  20. og 21. august 2025, 9. oktober 2025, 4. december 2025, 9. april 2026, Vordingborg.
   
 • Lav jeres egne biomaterialer i skolen
  Er du optaget af at arbejde projektorienteret, kreativt og undersøgende med dine elever, og ønsker du samtidig at få ny viden om, hvordan bæredygtighed kan indgå i klassens arbejde, så er dette kurset for dig.
  8., 9. og 10. september 2025, Roskilde. 
   
 • Sæt strøm til natur/teknologi
  Elektricitet, kredsløb, magnetisme - det hænger sammen! Hvor starter vi og hvordan skal vi bygge bro til udskolingens fysik/kemi? Masser af hands-on aktiviteter op gennem n/t forløbet med fokus på undersøgende tilgange til arbejdet med elektriske kredsløb og fremstilling af egne materialekasser til skolen.
  2., 3. og 4. februar 2026, Slagelse.