Gå til hovedindhold

Ni læremidler til din undervisning

Uanset hvilke fag du underviser i, kan du låne relevante læremidler hos os. Her er ni gode bud fra CFU-konsulenterne.

Prime Climb brætspil

Prime Climb, brætspil

Fag: Matematik

Et brætspil for elever fra 3. klasse og op. Med 10-sidede terninger og en spilleplade med tallene fra 0-101 skal spillerne lande deres brikker på netop 101. Undervejs bruges regningsarterne til at rykke brikker.

Feltgeografi sæt

Feltgeografi

Fag: Geografi, naturfag

Sættet kan tages med på stranden eller i den nærmeste grusgrav (husk aftale medejeren). Tager du stenprøver med hjem til klassen, er det oplagt også at benytte materialesættet ’Mineraler og bjergarter’ til at sammenligne prøverne med.

Smedeværksted udstyr

Smedeværksted

Fag: Håndværk og design

Her kan eleverne få en håndværksmæssig oplevelse, som de ofte ikke har mulighed for i den daglige undervisning. Eleverne får indblik i håndværksmæssige teknikker - som opvarmning og formgivning af jernet ved fremstilling af ønskede produkter.

Forside til bogen Filmriss

Filmriss, roman

Fag: Tysk

Bogen er skrevet i et enkelt sprog og kan fungere som fælles læst roman om et emne, der vil være kendt for eleverne. Der er gloser til hvert kapitel. Det er oplagt at arbejde med centralt ordforråd fra bogen og i forhold til temaet og både mundtlig redegørelse og samtale i forlængelse af læsningen.

Forsiden af bogen (Be)greb om idræt

(Be)greb om idræt

Fag: Idræt, udskoling

Elevbogen handler om, hvordan idræt også er en del af vores: kultur, sundhed, samfund, identitet og samarbejder. Bogen sætter områderne i spil som ramme for idrætsundervisningen. Hvert tema har forskellige ressourcer til arbejdet. Der er ligeledes en lærervejledning til elevbogen.

Forside af bogen Den mørke vind

Den mørke vind

Fag: Musik

En koncertfortælling fra Syrien skabt i fællesskab af en forfatter, komponist samt over 100 børn på mellemtrinnet. Den kan anvendes i den obligatoriske musikundervisning, med kor eller større grupper med eller uden levende musikledsagelse. Velegnet i et tværfagligt arbejde med musik, dansk og historie.

Materialer fra undervisningssættet Storytelling

Storytelling, materialesæt

Fag: Engelsk

Kan anvendes i mange sproglige sammenhænge, fx til at fortælle historier, lade eleverne være medfortællere, arbejde med tegn og stikord, der udløser bestemt ordforråd, arbejde med gestik og mimik. Klassen kan fx arbejde med lytteaktiviteter som at beskrive genstande, der er skjult under kappen og skal gættes, samt mange andre sproglege. 

Forside af bogen Ordet er dit

Ordet er dit

Fag: Dansk, indskoling

Læremidlet beskæftiger sig med mundtlige tekster. Materialet er tilrettelagt ud fra Fælles Mål og arbejder med konkrete læringsmål, respons og evaluering. Eleverne opbygger gennem aktiviteterne et bredt kendskab til det mundtlige sprog og dets mange muligheder. Der er fokus på stemme og kropssprog, genfortælling, samtale og samarbejde samt fremlæggelse.

Indhold fra materialesættet Lego WeDo

Lego WeDo

Fag: Tværfaglig

Med Lego WeDo 2.0 kan eleverne i natur/teknologi, matematik og dansk skabe motiverende og meningsfuld undervisning med inddragelse af programmering, konstruktion og design. I alle projektforløb arbejder eleverne i tre faser: undersøg, byg og del. I processen træner de blandt andet problemløsning, kritisk tænkning, samarbejde, kommunikation og basal programmering.

Søg og book læremidler til netop dit fag på mitCFU.dk og få dem leveret gratis på din skole.

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i vores kursusmagasin Praksis. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Læs med her.

Praksis 6 forside

Denne artikel er udgivet i Praksis 6, 2021.