Gå til hovedindhold

Makerspace på Campus Vordingborg slår dørene op

Kom på besøg hos vores nye makerspace - på inspirationstur med lærergruppen eller book en dag sammen med jeres elever.

Kom på besøg hos Professionshøjskolen Absalons nye makerspace i Vordingborg. I kan som lærergruppe komme på inspirationstur, hvis I går og overvejer at få et makerspace til skolen, eller hvis I har brug for inspiration til at komme videre. I kan også booke en dag med elever, hvor de får mulighed for at arbejde ud fra en maker-tilgang.

Makerspace kan altså noget i arbejdet med elevers skabertrang og teknologisk mestring. Mange lærere fokuserer ofte i begyndelsen al deres energi på maskinerne i makerspace. Men før man går i gang med at tænke indretning af rum og maskiner, bør fokus i langt højere grad rettes mod det, eleverne lærer ved at arbejde i makerspace. At arbejde i makerspace handler om at skabe et læringsmiljø, hvor fokus er på samskabelse og videndeling, en eksperimenterende praksis og at turde at arbejde fejlmodigt.

Campus Vordingborg har fået et dejligt makerspace til de studerende og til inspiration for skoler – lærere og elever.

CFU Absalon har været med lige fra begyndelsen, da man begyndte at tale om makerspace i den danske folkeskole. De seneste 8 år har skolerne fx kunnet låne et mobilt makerspace hos CFU kaldet Makerspace On Wheels. På den måde kunne man afprøve nogle af teknologierne i en periode hjemme på egen skole. Senere, da opmærksomheden steg omkring makerspaces i skoleverdenen, erkendte skolerne, at det ikke er nok at sætte teknologi ind i et lokale. Det kræver kompetenceløft af medarbejderne. I den forbindelse er CFU en hovedspiller i forhold til at hjælpe med at klæde medarbejderne på ude på skolerne. CFU er til stede i makerspaceprojekter i hele regionen, fra Lolland i syd til Greve i nord. Det seneste skud på stammen er makerspacet på Campus Vordingborg, som henvender sig til flere målgrupper; studerende og undervisere på Campus Vordingborg samt undervisere i folkeskolen. I makerspacet kan kommuner, skoler og lærere (elever) komme på besøg og se og afprøve, hvordan det er at arbejde i et makerspace. Vi fra CFU kan vejlede bredt omkring makerspace, fra didaktikken til teknologien og til indretning af lokaler. Det vil desuden også være muligt for skoler/lærere at komme til os med en klasse og arbejde i makerspacet.*

Makerspacet bliver et læringsmiljø, hvor vi fordyber os i didaktikken sammen med teknologierne og udvikler spændende undervisningsforløb. Så hvis du er nysgerrig på makerspace, så kig forbi Campus Vordingborg (kontakt os gerne inden). Du er altid velkommen til at stikke hovedet indenfor og se, hvad vi laver.

Du kan også kontakte os:

Helle Damgaard Melin (hedm)

Pædagogisk konsulent
Center for Skole og Læring
Vordingborg

Priser og information om besøg i makerspace med elever

  • Det første besøg fra en skole er gratis.
  • Et besøg på tre timer, fx fra kl. 9 til kl. 12, koster 1.200 kr. inklusiv materialeforbrug i et rimeligt omfang.*
  • Et besøg på fem timer, fx fra kl. 9 til kl. 14, koster 2.000 kr. inklusiv materialeforbrug i et rimeligt omfang.*

NB: Kommer I med mere end 25 elever, skal der minimum to lærere med.

For ungdomsuddannelserne dog kun én lærer pr. klasse. 

* Aftales med konsulenten inden besøget. I projekter, der bruger meget materiale, kan der opkræves et beløb for dette.

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i vores kursusmagasin Praksis. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Læs med her.