Gå til hovedindhold

Har du set, hvad der hænger på opslagstavlen?

CFU's konsulenter hænger spændende faglige opslag op, som du kan bruge til inspiration i din hverdag. Se med her!

Opslagstavlen er et fast indslag i vores kursusmagasin Praksis. Læs det nyeste nummer af magasinet på din skole eller her på hjemmesiden.

Opslagstavlen af praksis 7 2021

117 idéer til teknologiforståelse – et virtuelt oplevelsesrum!

Gå på opdagelse i CFU Absalons virtuelle rum, hvor du finder ressourcer, materialer og idéer til arbejdet med teknologiforståelse. Rummet er inddelt i 11 tematiske zoneinddelinger med mindst 117 links og udbygges selvfølgelig løbende.

Luther – tværfagligt forløb mellem dansk, historie og kristendom

Se spillefilmen “Luther” og arbejd med perioden reformationen. Se vejledningen fra 7. klasse. 

Billede fra Praksis 7 2021 - fra filmen Luther

Skal vi sige undskyld? – et dilemmaspil i historie 7.-9. klasse

Skal den danske stat sige undskyld for nationens rolle under slaveriet på De Vestindiske Øer? I den pædagogiske vejledning til tv-udsendelsen “Danmarks tabte paradis” finder du et dilemmaspil udarbejdet af CFU-konsulent Lars Allan Haakerson.

Billede fra Praksis 7 2021 - Dilemmaspil

Shaun the shy shark, engelsk 3.-5. klasse – om at føle sig anderledes

Shaun er en meget genert haj, der er anderledes end de fleste fisk, men han finder sin egen vej i et vraggods sammen med andre havdyr, der føler sig lidt udstødt. Materialesættet indeholder mange elementer samt en grundig vejledning til arbejdet med materialet. 

Billede fra Praksis 7 2021 - Opslagstavlen Shaun the shy shark story sack

Mina Mausi – kortfilm 5.-6. klasse

Den syvårige Mina er fan af Minnie Mouse. Hver morgen tager hun sine sorte museører på hovedet. Hendes mor og hendes lærer ville ønske, at hun klædte sig ligesom de andre børn. Kan Mina holde stand og være, som hun har lyst til? Det handler om anerkendelse, identitet og at være anderledes. Til filmen er udarbejdet en pædagogisk vejledning.

Billede fra Praksis 7 2021 - Mini Mausi

Speaking & Writing Topic Box, engelsk 4.-7. klasse

Dette materialesæt indeholder fire forskellige kasser/spil til arbejdet med mundtlig og skriftlig  kommunikation: Story Sparkers, Plot Blocks, Writers Box samt Speaker’s Tips.

Billede fra Praksis 7 2021 - Opslagstavlen Speaking & Writing Topic Box

Besat af USA – sæt fokus på ungdomskultur, kold krig og velfærd

Denne danske tv-udsendelse sætter fokus på Danmark i perioden efter Anden Verdenskrig og vores forhold til USA. Der er forslag til undersøgende aktiviteter og problemstillinger.

Billede fra Praksis 7 - Besat af USA

Gerald und Schweinchen

Tre autentiske og letlæselige billedbøger til den tidlige tyskundervisning (4.-6. klasse). Indholdet i bøgerne taler direkte til eleverne og omhandler temaer som fx venskab, følelse, læseglæde og problemløsning. Der er udarbejdet en pædagogisk vejledning til arbejdet med bøgerne.

Billede fra Praksis 7 2021 - Opslagstavlen Gerald Und Schweinchen

Polkaprikker fra Math for Love

Et kortsæt med aktivitetsforslag til anvendelse i indskoling, specialundervisning samt med  udfordringsaktivitet til elever med særlige forudsætninger. Så forskellige anvendelsesmuligheder har vores nyeste sæt til udlån. Det er grundlæggende forståelse af antal og tal, og det understøtter fleksibel tænkning. Der er udarbejdet pædagogisk vejledning til Polkaprikker.

Billede fra Praksis 7 2021 - Opslagstavlen Polkaprikker

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i vores kursusmagasin Praksis. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Læs med her.

Forside af bladet Praksis 7 2021

Denne artikel er udgivet i Praksis 7, 2021.