Gå til hovedindhold

E-bogsanbefalinger

I klasseværelset eller i virtuel undervisning - e-bogen er kommet for at blive. CFU-konsulenterne anbefaler tre titler til dansk-, historie- og tyskundervisningen.

Drengene fra Sankt Petri - grafisk roman

Fag: Historie og dansk - fra 6. klasse

I 1991 udkom ”Drengene fra Sankt Petri” som spillefilm og roman. Alle udgaver kan selvfølgelig lånes via mitCFU.dk. Både film, bog og denne graphic novel tager udgangspunkt i den første modstandsgruppe i Danmark under besættelsen, Churchill-klubben i Aalborg.

Denne graphic novel-udgave er æstetisk og didaktisk en fornøjelse og kan med fordel lånes som e-bog. Med det nye format bliver en ellers kompleks historie tilgængelig for alle elever i klassen. De mange billeder og de få ord i bogen inviterer eleverne til at være medfortællere af historien. Desuden kan bogen inspirere eleverne til selv at kaste sig over tegneseriegenren, når de skal udarbejde produkter i historiefaget (og til eksamen). De mange valg, som de unge i filmen træffer, er velegnede i arbejdet med historiske dilemmaer. Bogens perspektiv er ”heltefortællingen” om modstandsbevægelsen, modsat spillefilmen ”De forbandede år”.

Chokoladeeskapade

Fag: Dansk - indskoling

”Chokoladeeskapade” er Kirsten Hammann og Dina Gellerts fuldstændig fabelagtige rimfortælling, hvor en dame knækker en chokoladeplade i sit køkken… og vupti befinder hun sig i et univers, hvor AL T består af chokolade. Folk spiser chokolademiddagsfade og chokoladeremoulade, moren er en chokoladehystade, og faren vil bare se chokoladeolympiade.

Fortællingen giver eleverne i indskolingen en oplagt mulighed for at smæske sig i nye chokolademorfemer og skrive egne chokoladerim og chokoladetekster understøttet af fantasifulde tegninger. NB: Husk at forkæle klassen med et rigtigt stykke chokolade!

Wir möchten einen Hund!

Fag: Tysk

Serietitel: Mein erster Lesespaß

Serien ‘Mein erster Lesespaß’ indeholder flere små bøger med relevante emner. I bogen ”Wir möchten einen Hund!” står Max og Lea med et problem. De ønsker sig en hund, men deres far hader hunde. Familien kan ikke blive enige. Børnene skriver positive sætninger på køleskabet, fx ”man får frisk luft, når man skal gå tur med hunden”. Faren skriver minus ved alle deres positive forslag. De finder i løbet af historien et billede med deres far afbildet som barn, hvor han leger med en hund. Ja, børnene bliver ved, men hvem må overgive sig?

Se på mitCFU.dk for andre titler til serien og lån en sjov og spændende indgangsvinkel som supplement til din undervisning. Sværhedsgraden og ordforråd er til at gå til, og der er mange gode problemstillinger, som eleverne kan forholde sig til.

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i vores kursusmagasin Praksis. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Læs med her.